Melyiket válasszam?

Ne hagyjuk négylábú kedvencünket szenvedni. Előzzük meg a bolhák megjelenését és elszaporodását bundájukban egy jó minőségű bolhanyakörvvel. De ha már késő és észleljük a bolhák jelenlétét, azonnal kezdjük meg az irtást.

A bolhák csípése nemcsak fájdalmasan idegesítő, de a bolhák az emberre, állatra egyaránt veszélyes galandférgesség hordozói is lehetnek. Az arra érzékeny kutyákon már egyetlen bolha csípése is súlyos, nehezen gyógyuló allergiás, úgynevezett bolhaekcémát okozhat. A piacon bőséges a választék a nyakörveket illetően. Jó hír, hogy a legtöbb nem csak a bolhákat, de a kullancsokat is távol tartja kedvencünktől.

A teljesség igénye nélkül néhány típus, melyek közül választani lehet:

A Foresto® egy ú jgenerációs nyakörv kullancsok és bolhák ellen, akár 8 hónap védelmet biztosítva. www.foresto.hu

Bolfo bolha- és kullancsirtó nyakörvek. A Bolfo nyakörv akár 10 héten át megvédi kedvencét a kullancsok ellen és 4 hónapig a bolhák ellen. Már 3 hónapos kortól használható. 

Kiltix nyakörv – két hatóanyaga gyorsan, már a felhelyezés után 24 órával védelmet biztosít a test minden pontján. .  kiltix.hu

A Beaphar  nyakörv folyamatos használattal 4 hónaposvédettséget nyújt a bolhák és kullancsok ellen.  beaphar.hu

A Biospotix nyakörv 100%-os természetes megoldás, mely hatékony védelmet nyújt kedvencének a külső élősködők ellen (bolha, kullancs, szúnyog).

biospotix-bolha-nyakorv 

A bolhanyakörvek kínálata ezzel nem ért véget. A puding próbája az evés. Az, hogy melyik állatnál melyik típus válik be, azt előre nem lehet megjósolni. Figyelembe kell venni az esetleges allergiás reakciókat is. Sajnos ez a népbetegség kedvenceinket is utolérte már.