Ügyeljünk rá!

Mint minden gyógyszeres készítménynél, a biztonságos használat érdekében több dologra is figyelnünk kell! Persze ezzel nem szeretnénk senkit elijeszteni!

Az első dolog, amire ügyelnünk kell egy bolhanyakörv megvásárlásakor, a termék felhasználhatósága, ami általánosságban 36 hónap. Lejárati időn túl a készítmény nem használható fel.

Minden esetben figyelmesen olvassuk el a használati útmutatót. Nem mindegy, hogy mennyi idős az állat. Általában 3-6 hónapos kor alatt nem alkalmazható a nyakörv.

Előfordulhatnak különböző figyelmeztetések, mint pl.:

  • Más ektoparazita ellenes készítménnyel egyidejűleg nem alkalmazható.
  • Májbetegség vagy májkárosodás esetén nem alkalmazható.
  • Beteg, betegségre gyanús, lábadozó állatokon, valamint bőrsérülések esetén ne alkalmazza a készítményt.
  • Ne tegyen nyakörvet 2,5 kg testtömeg alatti állatra.
  • Vemhes, vagy szoptató állaton nem használható.
  • Esetleges mérgezés esetén a nyakörvet az állatról azonnal le kell venni.
  • Bőrirritáció, vagy allergiás reakció jelentkezése esetén a nyakörvet azonnal el kell távolítani, stb.

ID-1003428

Nem utolsó szempont az állat mérete sem. Figyelembe kell venni az állat növekedési ütemét és ehhez mérten válasszunk nyakörvet. Ne legyen túl szoros, mert fojtogathatja, de túl laza se, mert így ugrándozás, játék közben könnyen felakadhat kedvencünk valahova.

Figyeljünk a megvásárolt termék hatékonyságának idejére is, ami általában 4 hónap védelmet nyújt a bolhákkal szemben! Kullancsok esetében ez az idő rövidülhet. Ne hagyjuk védtelenül háziállatunkat az élősködőkkel szemben!

A nyakörv hatóanyaga teljesen ártalmatlan az emlősökre. A nyakörv hatóanyaga a kutya/macska vérében még a legérzékenyebb meghatározási módszerekkel sem mutatható ki. Ennek ellenére nagyon ritkán kialakulhatnak allergiás tünetek.